1st Comeback yhteiskuntavastuu- ja ympäristöraportti

Yrityksen toiminta perustuu kiertotalouteen.


Ympäristöä säästävien ratkaisujen tarjoaminen asiakkaille

1st Comeback tarjoaa tämän hetken muotia ilman uusien vaatteiden valmistusta.  Tuotevalikoima koostuu muotiin palanneista vintagevaatteista. Muoti kiertää, joten 1st Comeback ottaa uudelle kierrokselle ne vaatteet ja asusteet, joista tämän hetken muoti ottaa vaikutteensa.

Iso osa ihmisistä haluaa pukeutua muodin mukaisesti. Siihen tarpeeseen on pystyttävä vastaamaan ekologisella vaihtoehdolla, sillä korvaavan vaihtoehdon tarjoaminen on kieltämistä toimivampi tapa vaikuttaa kulutustottumuksiin.

Valikoimasta löytyy myös klassisia vaatteita, vaatekaapin peruspilareita, joita voi pitää vuosikymmeniä.

Muodissa on myös teema- ja retrobileet. 1st Comeback toivoo, että näihin bileisiin puettaisiin mieluummin aitoja retrovaatteita, kuin että lyhytaikaista bilekäyttöä varten ostettaisiin uusia retrotyylisiä vaatteita. Sitä varten verkkokaupassa tarjolla on edullisemmin pikkuvirheellisiä vaatteita, jotka sopivat hyvin vielä bilekäyttöön.

Myytävät tuotteet hankitaan kierrätettyinä Suomesta. 1st Comeback pyrkii hankkimaan valikoimaansa mahdollisimman paljon Suomessa tuotettuja vaatteita.


Sosiaalinen vastuu

Hyvän mielen ostokset

1st Comeback kantaa vastuuta ilmastoahdistuksesta. Vaikka yrityksen toiminnan tavoitteena on toimia ilmastonmuutosta vastaan ja vähentää epäeettisen ja epäekologisen pikamuodin haittavaikutuksia tässä maassa, niin verkkokauppa pidetään paikkana, jossa mieli voi levätä ja ostoksia voi tehdä rauhassa, hyvällä omallatunnolla ja ilman ilmastoasiolla rasittamista.

Sidosryhmät

Mahdollisuuksia

1st Comeback tekee yhteistyötä paikallisen ammattikoulun kanssa ja tarjoaa opiskelijoille työelämäkokemuksia.

Kotimaisuus

Yrityksen kulutushyödykkeet hankitaan mahdollisuuksien mukaan paikallisilta yrityksiltä. Maksuliikennepalvelut ja verkkokauppapohja on hankittu luotettavilta kotimaisilta toimijoilta.

Yhteistyö

1st Comebackilla on mahdollisesti tulevaisuudessa joitakin yhteistyökuvioita suomalaisten ekologisia arvoja noudattavien yritysten kanssa. Yhteistyön tavoitteina on lisäarvon tuottaminen asiakkaille, ekologisten mahdollisuuksien lisääminen ja kotimaisen yritystoiminnan tukeminen.

Verojalanjälki

1st Comeback –yrityksen liiketoiminta tapahtuu kokonaan Suomessa. Kaikki verot suoritetaan Suomeen.


Ympäristön suojelu

Pienet liikennepäästöt

Autoa käytetään mahdollisimman vähän.

Yritystoiminta ei sisällä ollenkaan lentomatkustamista.

Tuotteiden hankinta- ja myynti tapahtuu Suomen sisällä, joten tavarakaan ei lennä eikä laivamatkusta.

1st Comeback käyttää tilausten toimituksessa Postia. Kaikki Postin palvelut Suomessa ovat hiilineutraaleja. Lisätietoa aiheesta löytyy postin sivuilta

Vastuu vesistöstämme

1st Comeback käyttää AAA-energialuokan pesukoneita ja ympäristöystävällisiä pesuaineita. Tuotevalikoiman pääpaino on tuotteissa, joista ei päädy mikromuovia vesistöön.

Toimitilojen ekologisuus

Yrityksen tilat ja vaatteiden pesuun käytettävä vesi lämpiää ilmalämpöpumpulla, ekosähköllä ja puupelletillä. 1st Comeback hyödyntää tilojen neliöt ja kuutiot mahdollisimman tehokkaasti, joten hukkaneliöitä ei tarvitse lämmittää.

Valaistus toteutetaan energiansäästölampuilla ja luonnonvalolla.

Kaikki tilojen kalusteet, säilytysratkaisut ja työvälineet hankitaan aina ensisijaisesti kierrätettyinä.

Zerowaste-pyrkimys

1st Comeback tuottaa jätettä äärimmäisen vähän.

Kaikki kierrätettävissä oleva jäte kierrätetään.

Sekajätteisiin päätyy lähinnä vain rikkoontuneet henkarit joiden muovia ei saa kierrättää. (Itse henkarit on kierrätettynä hankittuja)

Kestävällä tasolla oleva hiilijalanjälki 

1st Comebackilla on hyvin pieni hiilijalanjälki, sillä kaikki toiminta pyritään tekemään ekologisesti. 1st Comeback aiheuttaa vuodessa vain 0,8 - 1 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Vertailuarvona sanottakoon, että Suomalaisen hiilijalanjälki on keskimäärin 10,3 tonnia hiilidioksidia per henkilö.